Sunday, February 04, 2007

The Palm Jumeirah design revised

Nakheel has announced the change in design plan of the trunk of “The Palm Jumeirah”, by dropping the two kilometer canal. Instead, a landscaped park has been decided to be the focal point as per the revised plans. This change of plan is done for achieving a better balance between recreational facilities and waterfront leisure and for providing the residents with much needed community space. The park that is 7.8 hectares in area will comprise of large water features with fountains and pools.

While announcing the revision to its plans, the CEO of Nakheel, Chris O Donnel, said that the new design will add to the community nature of the trunk by showing it as one continuous destination rather than a number of individual unrelated developments. The residents can take a walk to any point in the trunk from their apartments like from hotels located at the trunk to the luxury retail center or to the Golden Mile.

Donnel added that in the process of evolving Palm Jumeirah to one of the premium resorts in the world for leisure and tourism, the company is trying all possible methods to include amenities that bring more vivacity to the island. Donnel mentioned that the new park will be a practical feature with beautiful landscaped areas and a wonderful space for residents to enjoy their leisure time whether they take a stroll or enjoy a picnic as a family.

As per the current plan, the palm includes major amenities for entertainment such as beachfront hotels, shoreline clubhouse, and marinas. The trunk is also said to host Trump International Tower and Hotel, which is a joint project by Nakheel and Donald Trump.

No comments: